(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida kollaborativ yondashuv asosida texnik tafakkurni rivojlantirishning pedagogik-metodik asoslari tahlil qilingan. Jamoaviy ijodkorlik, interaktiv hamkorlik va muammoli ta’lim sharoitida talabalarning muhandislik-konstruktorlik hamda texnologik fikrlash doirasini kengaytirish qonuniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot doirasida texnik tafakkurning tarkibiy komponentlari (fazoviy-mantiqiy, konstruktiv-texnik, operatsional-faoliyatli) tizimlashtirilgan bo‘lib, ularni jamoaviy loyihalash va muammoli-izlanishli o‘quv jarayoniga tatbiq etish metodikasi takomillashtirilgan.