(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada ko‘p tillilik sharoitida yuzaga keladigan asosiy lingvistik masalalar nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ko‘p tillilik tushunchasining zamonaviy talqinlari, til interferensiyasi, kod-almashinuvi hamda translanguaging hodisalari yetakchi lingvist olimlarning ilmiy qarashlari asosida yoritilgan. Shuningdek, CEFR doirasida ilgari surilgan plurilingual kompetensiya konsepsiyasining ta’lim jarayonidagi ahamiyati ochib beriladi. Nazariy tahlil natijalari ko‘p tilli yondashuvning chet tillarini o‘qitishda pedagogik resurs sifatida xizmat qilishini, o‘quvchilarning lingvistik, kognitiv va madaniyatlararo kommunikativ kompetensiyalarini kompleks rivojlantirishga imkon berishini ko‘rsatadi. Maqola xulosalari zamonaviy til ta’limida monolingval yondashuvdan ko‘p tilli va inklyuziv yondashuvga o‘tish zarurligini asoslaydi.