(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarning kasbiy identikligini shakllantirishning dolzarb pedagogik mexanizmlari deontologik (burch va mas’uliyat haqidagi ta’limot) va integratsion yondashuvlar kontekstida tadqiq etilgan. Maqolada bo‘lajak pedagoglarning kasbiy o‘zini o‘zi anglashi, qadriyatli-kasbiy yo‘naltirilganligi hamda deontologik madaniyatini rivojlantirishda fanlararo integratsiyaning o‘rnini asoslab beradi. Pedagogik mexanizmlarning tarkibiy qismlari (motivatsion, qadriyatli, faoliyatli) tahlil qilinib, oliy pedagogik ta’lim jarayonida talabalarning kasbiy identikligini samarali transformatsiya qilish modelining konseptual asoslari taklif etilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak mutaxassislarda kasbiy mas’uliyat, etika va kompetentlikni sinxron (jonli) tarzda shakllantirishga xizmat qiladi.