(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tili darslarida kouching texnologiyasi asosida motivatsion muhitni shakllantirish masalasi yoritiladi. Unda kouching yondashuvining ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Kouching texnologiyasi o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasida hamkorlikka asoslangan muloqotni tashkil etish, o‘quvchini o‘z maqsadini anglashga yo‘naltirish va ichki motivatsiyasini kuchaytirish imkonini beradi. Maqolada ingliz tili darslarida motivatsion muhit yaratishda savol-javob, refleksiya, maqsad qo‘yish, o‘z-o‘zini baholash va qo‘llab-quvvatlovchi pedagogik muloqotning ahamiyati asoslab beriladi.