(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Global raqamli transformatsiya va bilimlar iqtisodiyoti davrida oliy ta’lim muassasalarining bosh vazifasi nafaqat tayyor bilimlarni uzatish, balki talabalarda nostandart fikrlash va innovatsion-kreativ faoliyat ko‘nikmalarini shakllantirishdan iborat. Ushbu maqolada art-menejment yondashuvini talabalar jamoalari va ularning ijodiy loyihalarini boshqarish tizimiga integratsiya qilish masalalari tadqiq etilgan. Tizimli tahlil va eksperimental-pedagogik yondashuvlar yordamida oliy ta’limda kreativ muhitni shakllantirish modeli ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari art-menejment tamoyillariga asoslangan boshqaruv muhitida talabalarning innovatsion tashabbuskorligi va muammolarga kreativ yechim topish ko‘rsatkichlari an’anaviy guruhlarga nisbatan sezilarli darajada yuqori ekanligini ko‘rsatdi. Yakunda talabalarning loyihaviy faoliyatini boshqarish uchun konseptual model taklif etilgan.