(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada elektron izohli lug‘atlarda so‘z ma’nolarini vizual semantik tarmoqlar orqali ifodalashda raqamli texnologiyalarning roli ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot grafik interfeyslar, interaktiv semantik tarmoqlar hamda sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy leksikografiyadagi funksional imkoniyatlarini yoritishga qaratilgan. Aniq misollar va illyustrativ modellar asosida vizual semantik tarmoqlar foydalanuvchining kognitiv idroki, til birliklarini tushunish va eslab qolish jarayonini sezilarli darajada yaxshilashi asoslab beriladi.