(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Maqolada elektrodinamika bo‘limini o‘qitishda fizik masalalar asosida muammoli ta’lim metodini takomillashtirish masalasi ko‘rib chiqiladi. Elektrodinamika kursi fizik jarayonlarning murakkabligi va matematik ifodalarining ko‘pligi sababli talabalar tomonidan qiyin o‘zlashtiriladigan bo‘limlardan biri hisoblanadi. Shu sababli mazkur tadqiqotda elektrodinamika mavzularini o‘qitishda muammoli vaziyatlar yaratish va fizik masalalardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida analitik tahlil, pedagogik kuzatish hamda taqqoslash metodlaridan foydalanildi. Taklif etilayotgan metodik yondashuv elektrodinamika bo‘limini o‘qitishda nazariy bilimlarni mustahkamlash va talabalar mantiqiy fikrlashini rivojlantirishga xizmat qiladi.