(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada kasbiy nutqning mohiyati, uning ta’lim tizimidagi ilmiy-amaliy ahamiyati hamda sun’iy intellekt sohasi bilan bog‘liq jihatlari yoritiladi. Kasbiy nutq mutaxassisning o‘z sohasi bo‘yicha aniq, mantiqiy, ilmiy asoslangan va kommunikativ jihatdan samarali fikr bildirish ko‘nikmasi sifatida talqin etiladi. Maqolada ta’lim jarayonida kasbiy nutqni shakllantirish, terminologik savodxonlikni rivojlantirish, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt vositalaridan foydalanish orqali talabalarning kasbiy-kommunikativ kompetensiyasini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt sharoitida kasbiy nutq madaniyati, axborotni to‘g‘ri ifodalash, tahlil qilish va muloqot jarayonida samarali qo‘llash zarurati asoslab beriladi.