(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada “Muhandislik kompyuter grafikasi” fanining ixtisoslik fanlari bilan integratsiyasi ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada muhandislik grafikasi, kompyuter grafikasi, avtomatlashtirilgan loyihalash tizimlari, 2D va 3D modellashtirish hamda texnik tafakkurni rivojlantirish masalalari ixtisoslik fanlari bilan uzviy bog‘liqlikda yoritiladi. “Muhandislik kompyuter grafikasi” fani talabalarni texnik chizmalarni o‘qish, yaratish, tahlil qilish, fazoviy tasavvurni rivojlantirish va zamonaviy loyihalash dasturlaridan foydalanishga tayyorlaydi. Maqolada mazkur fanning arxitektura, qurilish, mexanika-mashinasozlik, energetika, kimyo-texnologiya va boshqa muhandislik yo‘nalishlari bilan integratsiyalashuv imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, fanlararo integratsiya talabalar kasbiy kompetensiyasi, grafik savodxonligi va loyihaviy fikrlashini rivojlantirishning muhim omili sifatida asoslanadi.