(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada chet tillarini o‘qitishda kasbiy yo‘naltirilgan kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishning xorijiy tajribasi ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada kasbiy yo‘naltirilgan chet tili ta’limi, kommunikativ kompetensiya, ESP - English for Specific Purposes, CLIL - Content and Language Integrated Learning, task-based learning va kompetensiyaviy yondashuvlarning nazariy hamda amaliy ahamiyati yoritiladi. Xorijiy tajribalar asosida talabalarni kasbiy vaziyatlarda chet tilida muloqot qilishga tayyorlash, sohaviy terminologiyani o‘zlashtirish, akademik va professional nutq ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada zamonaviy oliy ta’lim tizimida chet tillarini kasbiy yo‘naltirilgan holda o‘qitish raqobatbardosh mutaxassis tayyorlashning muhim omili ekanligi asoslab beriladi.