(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada adabiyot darslarida tabaqalashtirilgan topshiriqlar va interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning qiziqishi, qobiliyati va individual xususiyatlarini hisobga olgan holda tashkil etilgan darslar ularning mustaqil fikrlashi, ijodkorligi hamda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Shuningdek, 8-9-sinf o‘quvchilari bilan ishlashda samarali metodlar va amaliy tajribalar misolida tabaqalashtirilgan yondashuvning afzalliklari ko‘rsatib berilgan.