(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Maqolada raqamli transformatsiya jadal kechayotgan sharoitda kibergigiyena va axborot xavfsizligi tushunchalarining pedagogik nuqtai nazardan talqin etilishi tahlil qilinadi. Ushbu tushunchalar ko’pincha texnik-texnologik kategoriyalar sifatida qaralib, ularning ta’lim jarayoniga, o’quvchi va talabalar ongiga singdirilishi metodik jihatdan yetarlicha o’rganilmagan. Tadqiqotda kibergigiyena oddiy «raqamli odob» darajasidan ko’tarilib, shaxsning barqaror xulq-atvor ko’nikmasiga aylantirilishi zarurligi asoslanadi. Muallif tomonidan tushunchalarning didaktik tarkibi, bosqichma-bosqich shakllantirish modeli hamda kompetensiyaviy yondashuv asosidagi metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Natijalar umumiy o’rta va oliy ta’lim muassasalarida axborot xavfsizligi madaniyatini shakllantirishda foydalanish uchun mo’ljallangan.