(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy innovatsion ta’lim muhitida talabalarning iqtisodiy kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik-psixologik xususiyatlari va samarali mexanizmlari tadqiq etilgan. Bugungi jadal globallashuv va raqamli iqtisodiyot sharoitida oliy ta’lim talabalarida iqtisodiy tafakkur, moliyaviy savodxonlik hamda tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish muhim pedagogik vazifalardan biri hisoblanadi. Maqolada ilg‘or pedagogik texnologiyalar, keys-stadi, interaktiv metodlar va loyihaviy ta’lim imkoniyatlaridan foydalangan holda talabalarning iqtisodiy barqarorligini ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy faoliyatida iqtisodiy bilimlarni mustaqil va ijodiy qo‘llay olish qobiliyatini yuzaga chiqaruvchi pedagogik shart-sharoitlar hamda innovatsion yondashuvlar yoritib berilgan. Olib borilgan tadqiqotlar natijasida talabalarning iqtisodiy madaniyatini yuksaltirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqola oliy ta’lim tizimi pedagoglari, tadqiqotchilar va iqtisodiy ta’lim metodikasi bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.