(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Maqolada mobil taʼlim texnologiyalarining (m-taʼlim) «Informatika va axborot texnologiyalari» fanini oʻqitish sifati va samaradorligini taʼminlashdagi didaktik imkoniyatlari nazariy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot soʻnggi besh yillikda (2020–2025) nufuzli xalqaro ilmiy bazalarda (Scopus, Web of Science) chop etilgan manbalarni tizimli tahlil qilishga asoslanadi. Mobil taʼlimning portativlik, uzluksiz ulanish, kontekstga moslashuvchanlik va shaxsiylashtirish kabi xususiyatlari informatika fanining amaliy-koʻnikmaviy mohiyatiga muvofiq kelishi koʻrsatilgan. Mikrooʻrganish, mobil dasturlash muhitlari, oraliq qaytaaloqa va geymifikatsiya vositalari oʻquvchilarning faolligi hamda ichki motivatsiyasini oshirishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Shuningdek, m-taʼlimni samarali joriy etishning pedagogik-tashkiliy shartlari va toʻsiqlari aniqlangan.