(untitled) (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’limda ta’lim sifatini oshirishda raqamli pedagogik texnologiyalarning o‘rni ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli ta’lim muhiti, elektron ta’lim platformalari, masofaviy va aralash ta’lim, virtual laboratoriyalar, elektron portfolio, ta’lim analitikasi, formativ baholash hamda professor-o‘qituvchilarning raqamli kompetentligini rivojlantirish masalalari yoritiladi. Maqolada raqamli pedagogik texnologiyalar faqat texnik vositalar majmui emas, balki o‘quv jarayonini individuallashtirish, ta’lim natijalarini monitoring qilish, talabalarning mustaqil o‘quv faoliyatini faollashtirish va sifatli teskari aloqa yaratishga xizmat qiluvchi pedagogik tizim sifatida talqin etiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, raqamli texnologiyalarning ta’lim sifatiga ijobiy ta’siri ularning didaktik maqsadga mos tanlanishi, fan mazmuni bilan integratsiyasi, talaba faolligini oshirishi, baholashning shaffofligini ta’minlashi va oliy ta’lim muassasasining sifat menejmenti tizimi bilan uyg‘unlashgan holda qo‘llanishi orqali namoyon bo‘ladi.