TA’LIM TASHKILOTLARIDA KOMMUNIKATIV VA KOLLABORATIV MEXANIZMLAR ASOSIDA SAMARALI BOSHQARUVNI TASHKIL ETISH (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida innovatsion boshqaruvni rivojlantirishda kommunikatsiya va hamkorlik mexanizmlarining o‘rni ilmiy-metodik jihatdan kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda EMIS, LMS va eMaktab kabi zamonaviy raqamli boshqaruv tizimlari bilan bir qatorda SWOT, PEST, Balanced Scorecard (BSC) va KPI kabi strategik boshqaruv metodologiyalari o‘rganilgan. Monitoring va baholash mexanizmlari, Professional Learning Community (PLC) modeli, taqsimlangan liderlik yondashuvlari hamda raqamli transformatsiya jarayonlari yagona integrallashgan tizim doirasida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari mazkur vositalarning boshqaruv samaradorligi va ta’lim sifatini oshirishga sezilarli hissa qo‘shishini ko‘rsatadi. Innovatsion boshqaruvda kommunikativ, ijtimoiy va texnologik omillarning ahamiyati nazariy tahlil hamda empirik ma’lumotlar asosida asoslab berilgan.