BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNI SHAKLLANTIRISHDA BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING DIDAKTIK ENERGIYASI VA IMKONIYATLARI (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada boʻlajak mutaxassislarni tayyorlash jarayonida “Cloud Computing” (bulutli hisoblash) texnologiyalarining didaktik imkoniyatlari nazariy va metodik jihatdan tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida bulutli xizmat koʻrsatish turlari (SaaS, PaaS, IaaS modellari) uchta didaktik sath asosida tahlil qilinib, ularning talabalarda kasbiy kompetensiyalar hamda hamkorlikda ishlash (Soft skills) koʻnikmalarini shakllantirishdagi pedagogik funksiyalari ochib berilgan. Olis masofadan turib “istalgan vaqtda va istalgan joyda” mustaqil taʼlim olishni tashkil etishda bulutli muhitning afzalliklari anʼanaviy taʼlim vositalari bilan qiyosiy tahlil qilingan. Maqola yakunida bulutli platformalarning didaktik salohiyatidan samarali foydalanish uchun ularni aralash taʼlim (Blended learning) modeliga tizimli integratsiya qilish boʻyicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.