PHET SIMULYATSIYALARI ASOSIDA ELEKTRODINAMIKA FANINI O'QITISH: TIZIMLI ADABIYOTLAR TAHLILI (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada elektrodinamika fanini o‘qitishda raqamli ta’lim texnologiyalaridan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Xususan, PhET interaktiv simulyatsiyalarining fizika ta’limidagi o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot tizimli adabiyotlar tahlili (systematic literature review) asosida amalga oshirildi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatdiki, PhET simulyatsiyalaridan foydalanish elektromagnit hodisalarni tushuntirish samaradorligini oshiradi, abstrakt fizik tushunchalarni vizual tarzda namoyish etishga imkon beradi hamda o‘quv jarayonining interaktivligini kuchaytiradi.