BO‘LAJAK MUHANDISLARNING TADQIQOT FAOLIYATIGA OID KOMPETENSIYALARINI STEAM YONDASHUVI ORQALI RIVOJLANTIRISHNING METODOLOGIK YONDASHUVLARI (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak muhandislarning texnologik ijodkorlik kompetensiyasini rivojlantirishda metodologik yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim tizimida talabaga yo‘naltirilgan, innovatsion va integratsiyalashgan yondashuvlarning ustuvorligi asoslab berilib, o‘quv jarayonida kompetensiyaviy, faoliyatga yo‘naltirilgan, tizimli va individual yondashuvlarni uyg‘unlashtirish zaruriyati yoritilgan. Shuningdek, texnologik ijodkorlikni rivojlantirishda nazariya va amaliyot birligi, muammoli ta’lim, individuallashtirish hamda uzviylik kabi pedagogik tamoyillarning ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari bo‘lajak muhandislarning kasbiy va tadqiqotchilik kompetensiyalarini shakllantirishda metodologik yondashuvlarning muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.