BO‘LAJAK TARIX O‘QITUVCHILARIDA TARIXIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak tarix o‘qituvchilarida tarixiy tafakkurni rivojlantirishning nazariy-metodologik va amaliy-pedagogik asoslari tadqiq etilgan. Oliy ta’lim tizimida talabalarning tahliliy salohiyatini oshirishga xizmat qiluvchi obyektiv va subyektiv omillar, zaruriy shart-sharoitlar hamda innovatsion ta’lim muhitini yaratish masalalari yoritilgan. Tadqiqot doirasida interfaol metodlar, muammoli ta’lim texnologiyalari, birlamchi tarixiy manbalar bilan ishlash va raqamli texnologiyalarning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.