YOSH INGLIZ TILINI O'RGANISHDA QANDAY TA'SIR KO'RSATADI VA UNI O'RGANISH UCHUN "ENG YAXSHI YOSH" BORMI? (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilini ikkinchi til sifatida o‘rganish jarayonida yosh omilining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda yoshning tilni o‘zlashtirishga ta’siri kognitiv, neyrologik va ijtimoiy omillar nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Xususan, til o‘rganishdagi “kritik davr” konsepsiyasi yoritilib, ikkinchi tilni muvaffaqiyatli egallash uchun optimal yosh mavjudligi haqidagi ilmiy qarashlar tahlil etiladi. Maqolada bolalar, o‘smirlar va kattalarning til o‘rganishdagi afzalliklari hamda cheklovlari qiyosiy jihatdan baholanadi. Shuningdek, turli yosh guruhlari uchun samarali ta’lim strategiyalari va metodik yondashuvlar tavsiya etiladi. Tadqiqot natijalari yosh omili muhim ahamiyatga ega bo‘lsa-da, motivatsiya, o‘quv muhiti, o‘qitish sifati va individual xususiyatlar ham ikkinchi tilni muvaffaqiyatli o‘zlashtirishda hal qiluvchi rol o‘ynashini ko‘rsatadi.