INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA KATTA VA TAYYORLOV GURUH BOLALARINI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHGA YO‘NALTIRILGAN TAJRIBA-SINOV ISHLARINI AMALGA OSHIRISH METODIKASI (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Mazkur maqolada integrativ yondashuv asosida katta va tayyorlov guruh bolalarini maktab ta’limiga tayyorlashning metodik asoslari hamda tajriba-sinov ishlarini tashkil etish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqotda bolalarning maktab ta’limiga tayyorligini baholashning kognitiv, kommunikativ, motivatsion va shaxsiy-irodaviy mezonlari asosida integratsiyalashgan metodlar tizimi ishlab chiqilgan. Tajriba-sinov ishlari natijalari integrativ yondashuv bolalarning bilish faolligi, muloqot madaniyati, o‘quv motivatsiyasi va mustaqil faoliyat ko‘nikmalarini rivojlantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqladi.