LESSON STUDY TEXNOLOGIYASI ORQALI PEDAGOGIK KADRLARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH (Zamonaviy ilmiy-texnik tadqiqotlar, 2026)
Maqolada Lesson Study texnologiyasi orqali pedagogik kadrlarning kasbiy kompetentligini rivojlantirishning ilmiy-uslubiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Lesson Study sikli bosqichlarining kasbiy kompetentlik komponentlariga ta'siri, uni qo'llashning bosqichli yondashuvi hamda samarali joriy etishning pedagogik shart-sharoitlari asoslab beriladi. Olib borilgan eksperimental ishlar natijalari taklif etilgan yondashuvning samaradorligini tasdiqlaydi: tajriba guruhida yuqori darajadagi ko'rsatkichlar 22,8% dan 56,9% ga ko'tarildi, past darajadagilar esa 43,5% dan 13,4% gacha kamaydi. Maqola oliy pedagogik ta'lim tizimida pedagog kadrlar uzluksiz kasbiy rivojlanishini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-uslubiy tavsiyalar bilan yakunlanadi.